LASERSKÆRING

En TRUMPF TruLaser 3030, 5,0 kw laserskærer leverer pladedele til videre bearbejdning på cnc-styrede bukkemaskiner. Laserskæreren har kapacitet til skæring i 25mm stål, 20mm rustfrit stål og 12 mm aluminium.
Helge Bruhn A/S er specialister i laserskæring og råder over en TRUMPF TruLaser 3030 L20 laserskære maskine på 5.0 KW. Laserskæremaskinen er blandt branchens absolut bedste og er udstyret med fuldautomatisk plade loader systemer. Maskinen er den mest præcise laserskærer maskine i branchen, og kan levere den ypperste kvalitet og skærehastighed.
Med laserskæring i kombination med vores dygtige smede, maskinteknikere og ingeniører kan vi fremstille branchens mest komplicerede opgaver i stål, aluminium og rustfrit stål.
Udover laserskæring kan Helge Bruhn A/S varetage videre forarbejdning efter laserskæring. Lige fra afgratning i COSTA-maskiner, kantbukning, TIG-, MIG-, og MAG-svejsning til overfladebehandling i form af glasblæsning, bejdsning, elpolering, elforsinkning, galvanisering, maling, pulverlakering eller aluksering/anodisering/eloksering. Helge Bruhn A/S tilbyder også valsning, drejning og fræsning m.v.
Vi laserskærer emner ud fra dxf-filer, som enten kommer fra kunden selv, eller som vores egne ingeniører og maskinteknikere laver ved hjælp af tegneprogrammer som Autocad, Solid Works og Inventor. Såfremt kunden ønsker en 3-dimensionel afbildning af det færdige produkt, kan vi naturligvis også tilbyde det.
Helge Bruhn A/S har meget erfarne laseroperatører og stiller store krav til vedr. præcision og korrekt indstilling af laserskæremaskinen. Det ses ofte, at laserskårne emner har en stor grat på bagsiden af emnet. Denne ”grat” eller ”skæg”, som nogle kalder det, opstår kun, såfremt laserskærermaskinen ikke er indstillet korrekt.

FAKTA OM LASERSKÆRING I METAL

Laserskæring er en meget fleksibel proces med et meget flot og præcist resultat. Med laserskæring er det muligt at fremstille emner med 0,1 mm nøjagtighed med skarpe hjørner og et minimum af varmepåvirkning. Vi laserskærer i materialer fra 0,5 til 25 mm tykkelse. Der kan laserskæres i mange forskellige materialetyper, såsom rustfrit stål, jern, aluminium, plast og flere andre. Fælles for materialerne er, at der skal anvendes en skæregas eller beskyttelsesgas.

Laserskæring er en meget fleksibel proces, og skæreresultatet er imponerende med fuldstændig gratfrie emner. Med laserskæring er det muligt at fremstille emner med stor nøjagtighed med skarpe hjørner og et minimum af varmepåvirkning, således at emnerne umiddelbart kan bruges til videre bearbejdning. Laserskæring er som tidligere beskrevet en termisk skæreproces, som kan producere højkvalitetssnit og skæreflader i materialer fra 0,5 til 25 mm gods. Laserstrålen smelter et smalt snit i grundmaterialet, og smeltbadet blæses ud af en skæregas, som efterlader et rent snit. Såfremt kunden ønsker yderligere afgratning, råder Helge Bruhn A/S over COSTA maskiner som er blandt branchens bedste afgratningsmaskiner. Her kan emnerne afgrates til meget lave omkostninger samtidig med, at produktet får en fantastisk overflade.